12 de setembre del 2008

REFLEXIONS SOBRE LA DIADA A ALFORJA



Aquesta es la diada que jo vaig viure, va començar el dia abans a mitjanit quant alguns de la secció local i d'altres que no van venir però també hi van col·laborar vàrem penjar una estelada a la façana de l'ajuntament per retre-li homenatge al seu centenari. El que en penso d'aquesta acció ja queda prou aclarit al l'anterior post, voliem que Alforja també és sumés als 122 pobles que van retre homenatge a la senyera que porta l'estel.
Enguany l'Ajuntament va posar les banderes oficials la nit abans, suposo per no cometre l'error de l'any passat que no les va penjar fins a migmatí del mateix dia 11.








El mateix dia 11 pel matí em vaig dedicar a fer un tomb pels carrers del poble i vaig anar retratant les estelades que vaig veure, algunes feien molt de goig, n´hi havía amb el triangle blau i amb el triangle groc, alguns balcons amb les dues i fins i tot es van poder veure un parell de balcons amb la bandera de la II república espanyola, una petita alegria pel cos. Sense contar, per que no hi vaig anar, les estelades que hi pogués haver a les urbanitzacions vaig comptar 23 estelades al nucli del poble, vaig arrivar a casa amb certa alegría, de vegades creus que ets l'únic que vol l'independència del teu pais.




Per la tarda es va celebrar l'acte institucional, que va ser anunciat per un pregó i a la web de l'Ajuntament el dia abans. A les sis de la tarda al pabelló es va fer una demostració de ball de bastons per part dels Bastoners de l'Aleixar, després l'alcalde acompanyat per alguns dels regidors va fer el parlament, en el qual es va limitar a llegir un fragment del discurs que el President Montilla havía enviat als consistoris,cant dels segadors grabat..tot plegat una mica pobret. Pobre de continguts, pobre de públic... Per finalitzar la festa hi va haber un concert d'unes xiques de Madrid anomenades "Las Lavanderas" que van interpretar cançons d'arreu del mon, aixó va agradar força.



Potser es el moment de plantegar-se organitzar la Diada d'una altre manera, més reivindicativa, més nacioanal, encara que per aixó faria falta que el Sr. alcalde i el seu grup, (PSC), s'ho creguessin més i sembla que per a ells, la diada es només un tramit que s'ha de passar, es passa i llestos.

5 comentaris:

Gemma ha dit...

Hola Andreu:

Lo primer és el comentari anecdòtic: Segons la foto que has penjat de les paraules del Sr Alcalde sembla que només assistin els regidors "mascles"! Vas fer-la en un angle en el qual no surto, i tot i la vergonya que encara em fa, t'asseguro que hi era. No és per afany de protagonisme, només és que ja em costa prou d'anar-hi com perquè no consti!!! je je.

I després em permetras que defensi lo meu, encara que sigui de la pitjor manera que se, "atacant els altres".
No recordo que el grup del Sr Alcalde, tu dius PSC però en realitat es PM, ja que només el Sr Viñas es afiliat al PSC (però bé això seria filar molt prim), com deia no recordo que aquest grup s'hagi negat a cap proposta, cap, del grup d'ERC per tal de fer més reivindicatiu aquest 11 de setembre.

Repeteixo, no hi ha hagut CAP proposta que no s'hagi dut a terme.

Gemma Capella Ferré

andreu ha dit...

Hola Gemma;
Et doncs tota la raó, tú també hi erets, encara que no surtis a la foto.
També tens raó amb el nom del grup del senyor alcalde es P.M (progrés municipal), però tots sabem que es un grup no independent propiciat pel PSC, tant se val, ja que per P.M. la diada és festiva i no reivindicativa nacionalment, esclar.
Sé perfectament que P.M. no s'ha negat a cap proposta del grup d'ERC i menys en aquest ambit, senzillament per que no n'hiha hagut de proposta, tal com critico en l'anterior post.

Gemma ha dit...

ok, veig que ens entenem

Anònim ha dit...

Hola Andreu

Sóc membre del ball de bastons de l'Aleixar, si és possible m'agradaria que fessis una modificació al teu post: el grup que va ballar eren els Bastoners de l'Aleixar que no tenen res a veure amb l'esbart doncs som dos grups independents sense cap relació, amb plantejaments diferents nosaltres piquem bastons ells ballen. Per altra banda vull donar-te la raó en el fet que els actes de la diada en molts pobles van deixar de banda un aspecte fonamental de la Diada: la reivindicació, el meu poble va ser lluit peró en excés festiu i crec que això en aquesta diada no tocava del tot. Ah! enhorabona per la iniciativa que fa alguns anys feu de penjar l'estelada.

andreu ha dit...

rectificat!!