19 de setembre del 2008

SE FA SABEEEEEER!!!

Segur que alguns de vosaltres, els que vàreu neixer pels anys 60 recordeu aquesta frase cridada per La Manola, aquella dona que durant la nostra infància i adolescència anava pel poble amb una mena de trompeta cridant els pregons que la gent o l'ajuntament li encomanaven.

No se si aquell sistema era prou eficient, segurament no ho era ja que al cap dels anys es va substituir per una xarxa d'altaveus posats estrategicament pel poble i l'atguazil des de l'Ajuntament mateix despres d'una introducció musical, una sardana que encara sona avui en día, feia el pregó.

Amb els anys els altaveus es van anar espatllant però es deuria decidir que no valía la pena anar-los arreglant fins que en l'actualitat només funciona l'altaveu que hi ha als balconets del campanar.
Avui en día si poses una càmara web al Mercadal podríen seguir el correfoc de la Festa Major des de la Xina però si vols saber lo que han dit al pregó de torn, has de preguntar-ho a algú del carrer o la botiguera més propera, sobretot si vius fora del nucli antic del poble i lo pitjor es que poca gent ha entés lo que han dit.



L'Ajuntament amb un esforç prou lloable per
modernitzar els sistemes de comunicació ha inagurat un nou lloc web que fà que els que som usuaris de la xarxa ens assabentem de les noves d'una manera prou ràpida, a més, ha posat pel poble uns calaixos metàlics com a panells d'anuncis, un aplaudiment per ells, però hi ha pregons que son inmediats, com el mercat que es fà al Mercadal, i que a la web no en diu res, o els horaris de léscola o institut que es segueixen fent amb un pregó tradicional, però no séntén res. De vegades un troba a faltar a La Manola.