26 de setembre del 2008

L'INFORMATIU INFORMA?



Aquests dies s'ha rebut L'Informatiu a les busties del poble. Com tots sabem l'informatiu va complir la primavera passada 15 anys comptant els anys que va anomenar-se l'Informatiu dels amics d'Alforja. L'Informatiu a més d'informar ens aconsella, vetlla per la nostra espiritualitat i sobretot defensa l'últim reducte convergent del poble, el Casal d'Avis.


Un pensa que el Casal d'Avis no s'ha de defensar ja que és una de les coses que té el poble que realment es defensa sola Ja que crec que no hi ha ningú a aquestes alçades que no estigui a favor de ajudar, defensar i promocionar una institució d'aquesta mena, per lo tant, de qui s'ha de defensar? però no és d'aixó del que volía parlar, ho deixo per un altre dia.

A l'editorial del nº27 juliol - setembre 2007 es recomana als avis que no es deixin enredar pels politics, que aquests se la saben molt llarga

A quins polítics es deuen referir?

Ell nº62 juliol-setembre 2008 és gairabé monogràfic sobre el Casal dels Avis i hi ha una macroentrevista amb el director del casal d'Avis l'exregidor per CiU josep Mª Duran Visiedo sobre lo que realment interessa al poble, segons ells els dubtes que hi han sobre el retard en l'inaguarció de l'ampliació del Casal.(?)

Algunes de les preguntes fetes pels redactors en G. Évole i A. Pujals resulten tant capcioses que l'exregidor entrevistat ha de frenar-los intentant explicar que els polítics actuals han col·laborat fins i tot algún més del que calia en qualsevol demanda feta pel director del casal.


A més no deixen de recordar lo bé que ho feia el caçasubvencions 'allà on manava, Diputació i Federació de municipis, l'Exalcalde de CiU Josep Mariné.

Un altre prova de la seva "imparcialitat" es al la secció parlem-ne , en el nº 61 Abril-juny 2008 parla amb el titol "On va Alforja?" del futur del poble i després d'exposar la realitat actual del poble al nové paràgraf fa una crítica a l'actual govern municipal dient que l'única inversió feta son quatre miralls, uns pilonets i "festes i festetes", aixó que al mateix número demanen una celebració digne dels 850 anys del poble.

Per altre banda a l'últim nº, a la secció Parlem-ne després de queixar-se que els ajuntaments no tenen com financiar-se i reclamar que el POUM que s'ha de redactar es faci amb consens de tothom i deixa anar sense embuts que l'Anterior alcalde sabía on anar a buscar el diners i anomena totes les obres públiques que va fer l'Ajuntament, no en Mariné que lo seu son les subvencions es veu, en els últims 23 anys, mal aniriem si no s'hagues fet res en 23 anys, com si s'haguessin fet en una sola legislatura.

Potser seria bó recoradar al consell de redacció de l'informatiu, malament dit "patufet", que el Sr. Mariné va trobar subvencions allá on ell manava, com és normal, que lo difícil es trobar-les on no manes. Per acabar també sería bo recordar-los-hi que el POUM que es va redacatar durant l'últim mandat del Sr. Mariné es va retirar precisament per falta de consens.

Reconec que la tasca feta per aqeusta publicació durant els ultims 15 anys es prou important i ha de ser valorada com a molt bona, però també he de dir que aquest partidisme tant descarat fa que molts el veiem com l'organ intern de propaganda de CiU a Alforja, que ja està bé que CiU tingui un folletó de propaganda, però llavors que no s'amagui com a publicació independent i imparcial al servei del poble.