6 de setembre del 2008

JERRY REED


Segurament molts no sabreu qui era en Jerry Reed, però si us agrada el country potser si que sabeu de qui parlo. Guitarrista i actor que va neixer fa 71 anys a Atlanta va morir el passat 31 d'agost per un efisema pulmonar.


Les seves cançons les van interpretar fins i tot Elvis Presley, Dolly Parton o Kenny Rogers entre d'altres. Jo el vaig descobrir ja fa anys com a co-protagonista amb Burt Reynolds a la película "Smokey and the Bandit" que aquí la van titular "Los caraduras", una Road movie d'aquelles que no cal pensar plena de cotxes, camions, presecucions policials, cops de puny i molt soroll de pneumàtic cremant-se, ( ara ja em podeu dir que sóc un friki), però m'encanten aquestes películes, ves que hi farem. Però en Jerry Reed no va destacar com actor si no com a guitarrista i un dels seus éxits més sonats va ser el tema "East Bound & Down" de l'esmentada película.
Aquí un video on sona l'esmentada cançó. Descansi en pau Jerry reed.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Els meus coneixements del country són escassos, i després que fóra molt ben definit (diuen) com "la música que descriu el rodolar cap avall de la vida", em fa peresa.

Però Cash m'emociona (i no és country). I acabo de trobar CountryCat (entre Cubelles i Vinaròs no tenen cap xinxeta al mapa).

Tot i que la meva referència fonamental en música segueixen sent els bibliotecaris de l'AMPLI i encara no s'hi han enfangat...

Carme ha dit...

Doncs tens raó, ni idea de qui és aquest home, jeje!!! Encara sort que amb els blogs s'aprenen coses noves!!!