25 d’octubre del 2008

DEU, PATRIA I BARÇA


Al Marroc la cosa está fotuda en quant a llibertat d'expresió. Al jove de 18 anys Yassin Belassal l'han comdemnat a 18 mesos de presó per escriure el lema oficial del Marroc, "Deu, Patria i Rei" però substituin al rei pel Barça. (veure noticia). No vull ni pensar que hagues passat si se li acut vremar una foto del Rei tal com van fer joves catalans aquest passat estiu. Ara només li queda demanar clemència al Rei marroquí i que la societat civil presioni per que sigui absolt. També estaría bé que el Barçá fes un comunicat en aquest sentit.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tinc entes que l´equip de juristes del Barça ja hi treballa.
A veure si consegueixen la "suspensió cautelar".

Si hubiese sido del Maaadriz eso no lo hubiese pasado!!!

Anònim ha dit...

El Barça és totalment anecdòtic en aquesta notícia, encara que quedi molt folkloric i "catalanista".
Gravissim és, en canvi, la repressió de la llibertat d'expressió i la impunitat d'un règim totalitari que practica el terrorisme d'estat per sistema.
No és l'únic cas de detenció d'aquest tipus al Marroc. N'hi ha hagut dos més aquest any per motius menys banals. Un és un blogger: http://www.hoytecnologia.com/noticias/Detenido-periodista-acusado-faltar/74441

http://www.webislam.com/?idt=10507

Per tant, no fa falta dir que el fons d´aquest assumpte no té relació ni amb equips de futbol ni amb la llegítima lluita independentista de Catalunya en l'àmbit d'una democràcia europea.
És un problema de violació dels Drets Humans.