25 d’octubre del 2008

LA VAL D'ARAN


Quant en alguna ocasió he discutit amb algú de fora de Catalunya sobre l'identitat cutural del nostre pais algúns dels arguments que m'han tret ha sigut que si alguna part de Catalunya volgués l'autonomía naltros no la donariem mai. La meva resposta sempre ha sigut que aixó ja existeix en el cas de la Val D'Aran una comarca al l'extrem nord del Principat i culturalment a l'extrem sud d'Occitània on la Generalitat reconeix la sevallengua propia l'aranès i amb el Conselh Generau d'Aran que és la principal institució de govern de la vall amb el seu sindic (president) i amb una quinzena de competències assumides.





Ara la conselleria de Governació de la Generalitat està el·laborant la nova llei de Vegueries i el sindic del Conselh està reclamant que la val D'Aran no s'inclogui en cap Veguería i se li don-hi identitat propia dintre de Catalunya tal com Catalunya la reclama al estat espanyol.


Un creu que tenen raó, que s'ho mereixen, que han d'estar dintre de catalunya però contents, no a la força,.. us sona?

5 comentaris:

ALP2500 ha dit...

potser ara veurem el tarannà dels nostres polítics i si dels dits als fets hi ha molta diferència, potser la manera de actuar envers la Vall d¡Aran es la que ens tenen que aplicar a madrid a nosaltres. Perquè ara es el moment de vereu els fets i no les paraules

Anònim ha dit...

Estimat Andreu,
em sembla molt bona la teva reflexió, però al mateix temps em venen al cap les pintades, pins, samarretes i demès "merchandising" d'ERC on s'annexiona el P.Valencià i Illes Balears, que fan molta gent pensi que tots els votants d'ERC tenen un desig d'integració d'uns territoris que no ho han desitjat mai, tal i com reflexa els resultats electorals.
Signat: Jaume III, El Temerari.

andreu ha dit...

Benvolgut Temerari,

Els països catalans, com de ben segur deus saber son els territoris de l'antiga Corona d'Aragó de parla catalana.

Es veritat que l'alliberament d'aquest territoris forma part dels principis d'ERC, però també és veritat que ERC s'hi implanta de manera democràtica, jo no parlaría d'annexió si no de adhesió, que es lo contrari.

Al fi només es tracta de fer lo que la majoria vulgui i si no ho vol, lluitar per convencer-los.

Salut.

Anònim ha dit...

"lluitar per convencer-los". Tal i com jo vaig lluitar per la llibertat de Mallorca, o penseu fer mes pacificament aquesta vegada?
Jaume III, El Temerari

http://www.youtube.com/watch?v=9kJwGu8m8wY

http://www.youtube.com/watch?v=pHvCi802J1o&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=QmRSpyMziRg&feature=related

andreu ha dit...

Temerari,

Espero que tinguem més exit que tú, que et van pelar quant vas tornar per alliberar Mallorca,.. t'haguessis hagut de fer militant d'ERC, t'haguessin donat un audi8 amb reposapeus i t'haguessin criticat al ABC i a la COPE, però no t'haguessin pelat.

Salut, reietó.