7 d’octubre del 2009

REFLEXIONS A PROPÒSIT DE LA MOCIÓ PER LA INDEPENDÈNCIA

Ahir es va celebrar el ple de l'Ajuntament on el grup d'ERC va presentar la moció de suport a les consultes per la independència.

El portanveu del grup d'ERC va presentar la moció i seguidament es va passar a la votació.

El grup de CiU hi va votar a favor al·legant que ells eren nacionalistes

El grup del PSC (que es fan dir UPA-PM) van llegir un manifest on venien a dir que ja van votar al febrer una moció en suport al dret d'autodeterminació i donant suport al la manifestació dels "deu mil a Brusel·les" pero que ells no son independentistes si no que son federalistes,(falta saber si simètrics o assimètrics), i que la seva feina és la gestió de l'Ajuntament amb la próxima preparació del pressupostos, etc i que per aixó s'abstenien.

El grup d'ERC hi va votar a favor, obviament i va demanar que constés en acta la seva decepció pel vot abstencionista del grup socialista ja que aquella moció no era per decidir si independència o federalisme si no que era per donar suport a qualsevol entitat que volgués fer una consulta popular pacífica, festiva, democrática i evidentment no vinculant i que amb el seu vot els socialistes no donaven suport al exercici democràtic del poble a poder expresar la seva opinió.

La moció va ser aprovada doncs amb el vots favorables de CiU i ERC i amb l'abstenció del PSC.

A nivell personal crec que el grup socialista s'ha equivocat seguint ordres de partit i considerant les consultes populars com una mena de jugada dels independentistes a la que no s'ha de seguir el joc i ho crec per dos coses;

1ª,- per que per política de partit, (no crec que sigu per ideologia), no donen suport a un dret fonamental i essència de la democracia com és el de que el poble es pugui expresar democráticament.

2ª,- per que han evidenciat amb aquest tema la seva solitud dins de l'arc municipal separant-se inclós dels seus socis de govern.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Andreu, com a nacionalistes us heu equivocat de companys, sou molt innocents de pensar que votarien a favor, ells son més espanyolistes que els PP.(QUE JA ÉS DIR MOLT). Haurieu de fer algun pensament més profitós.
Endavant i ànims
ORIOL

Anònim ha dit...

Com diríem el espanyols "el algodon no engaña" aquesta es la prova feacient del perfil nacionalista espanyolista del Psc o Psoe que es el mateix, a tots els nivells tant nacional o com aquest cas LOCAL. No em caldrà recordar-te que 1vot a favor suposaria el suïcidi polític del Psc ja que un gruix importantissim del seu electorat és castellà acèrrim i per suposat anticatalà.

Una altra vegada més premià més el tacticisme de partit abans que LA DEFENSA DE LA NOSTRA TERRA OKUPADA pels xarnegos i com a mostra més evident el nostre parlament amb l'ajuda d'ERC.

Xarnega ha dit...

L'Anònim dels charnegos ja parla per si sol i dóna una idea clara de la classe de gentuza que està proliferant al voltant del Independentismo, de per si reivindicació perfectament legítima.
Potser per això les abstencions: per a no haver d'acostar-se massa a segons quines basuras. La basura apesta i a més a ningú li agrada que li confonguin amb racistes de merda.
Aquest blog estaria millor sense els comentaris d'alguns. Com sé molt bé que no van a desaparèixer, perquè no està en la naturalesa del webmaster l'exercir la censura, personalísimamente procedeixo jo a treure aquest blog dels meus enllaços.

Anònim ha dit...

Sóc l’anònim d’abans, constatà que els xarnegos voten al Psc no es cap sorpresa per ningú, he de dir que potser el mot pot semblar ofensiu x alguns, i demano disculpes si he ofès la sensibilitat d’alguna persona del blog. Però tb cal recordar l’atac sistemàtic i sense treva que rebem des de Madrid x part del Psc i PP i cal reaccionar amb determinació i més quant tenim l’enemic a casa...

Anònim ha dit...

No hi ha dubte de que tota la perifèrie de Barcelona vota PSC això ja entenem el que vol dir. Ara bé no cal insultar ni usar vocables desagradables, ja que els catalans som molt solidaris i també en tenim bastants que en voten de PSC.
L'estrany és que ERC doni soport a aquests partits tant espanyolistes i es quedin tan amples. Com serà possible demanar la INDEPENDÈNCIA si anem de socis amb tots aquests i potser pensem que la cadira és lo més important?
No ens desesperem, ja ho conseguirem algun dia.
JORDI

Anònim ha dit...

xarnego xarnega


1 m. i f. [LC] Fill d’una persona catalana i d’una de no catalana, especialment francesa, dit despectivament.
2 m. i f. [LC] Immigrant castellanoparlant resident a Catalunya, dit despectivament.

Ja ens agradaria que molta catalans fosin la meitat de catalanistes que molts "xarnegos". No cal ofendre a ningú pel seu origen.