22 de gener del 2010

CiU D'ALFORJA, ON VAS?


De vegades la política és petita, bruta, rastrera.

Un creu que fer política i més si es municipal es servir al poble. Els regidors de poble no cobrem per la feina, dediquem hores i esforços i aguantem les critiques més absurdes, pero forma part del joc i un intenta aceptar-ho lo més dignament possible. Les batalles polítiques existeixen, com ha de ser, però hi ha barreres que no s'haurien de traspassar Si fas lo millor pel poble estàs fent lo millor per tú.

El dia a dia et permet viure d’aprop el bateg del poble, intentar solucionar els problemes quotidians és agraït. Els grans projectes s’han d’intentar consensuar lo màxim possible, aquesta és la manera de aconseguir que siguin duraders i no els desmontin més endevant si uns altres legitimament passen a ocupar el govern de l’ajuntament.

L’any passat varem poder aprofitar les subvencions que el govern espanyol donava als municipis per intentar crear llocs de treball ( Pla E o pla Zapatero). Per unanimitat de tots els grups politics alforgencs i aprovat en plé es va acordar destinar 120.000 €, ( 20 mil·lions de pessetes) a l’arranjament de la Casa de la Vila on s’arreglaven l es plantes superiors, la teulada i és montava un ascensor per poguer eliminar les barreres arquitectóniques. S’estava fent lo millor pel poble, es a dir lo millor per tots nosaltres.

Ara amb les obres ja gaire bé acavades el grup municipal de CiU ha presentat una denuncia a Urbanisme per que l’espai on ha d’anar l’ascensor ocupa exactament 7,8m2 de la plaça Onze de Setembre i per que la façana de darrera de l’edifici te una planta de més.

No sóc jo qui ha de decidir si la denuncia té rao o no, aixó ho haurà de decidir un jutge i en tot cas si la denuncia té raó haurà de passar comptes amb els técnis de la Diputació que son qui van fer i aprovar el projecte.

Intento entendre el perquè de aquesta acció del grup municipal de CiU i nomès se m’acud que és una mena de venjança contra el regidor d’urbanisme o potser és una manera de fer oposició, ja que s’apropen eleccions, ves a saber, però crec que el grup de CiU no ha calculat les consequències d’haber posat aquesta denuncia.

En primer lloc s’han paralitzat les obres, concretament l’instal·lació del necessari ascensor i en el pitjor dels casos aconseguiran que tota l’inversió que s’ha fet s’hagi de tirar a terra i llançar per la finestra 120.000€ els quals ells mateixos havien aprovat en ple.

En la meva opinió qui surt perdent amb tot aquest assumpte és el poble que pot ser que es quedi sense una millora força necessària i si han fet lo pitjor pel poble, han fet lo pitjor per a ells.

Per enguany està previst instal.lar un ascensor a la Casa de Cultura seguint amb l'intenció de anar suprimint les barreres arquitectóniques, el projecte preveu ocupar uns metres de carrer i s'haurà d'aprovar en plé municipal, espero que si volen fer oposició votin en contra i així fagin política de veritat i no esperin a que els diners (78,000€) estiguin gastats per formular un altre denúncia, que aquesta vegada pensin en el poble i la gent gran i els discapacitats puguin accedir als pisos superiors de la Casa de Cultura i no amb les venjances i la política petita bruta i rastrera.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb tú.

Anònim ha dit...

http://www.avui.cat/cat/
notices/2010/01/
carretero_deixa_r
eagrupament_per_un_
enfrontament_amb_l_aparell
_incipient_de_la_formacio
_86243.php

Anònim ha dit...

http://www.avui.cat/cat/notices/2010/02/carretero_continua_com_a_president_de_reagrupament_despres_de_la_dimissio_dels_quatre_dirigents_crit_86428.php

que n'aprenguin!!

Anònim ha dit...

Respect a CIU d'Alforja, esperarem a sentir l'altre part.

Després (con tilde, mucho más bonito, dónde va a parar) podrem opinar.

No?

KidNova ha dit...

Topant de cap en una i altra soca,
avançant d'esma pel camí de l'aigua,
se'n ve la vaca tota sola. És cega.
D'un cop de roc llançat amb massa traça,
el vailet va buidar-li un ull, i en l'altre
se li ha posat un tel: la vaca és cega.
Ve a abeurar-se a la font com ans solia,
mes no amb el posat ferm d'altres vegades
ni amb ses companyes, no: ve tota sola.
Ses companyes, pels cingles, per les comes,
pel silenci dels prats i en la ribera,
fan dringar l'esquellot mentre pasturen
l'herba fresca a l'atzar... Ella cauria.
Topa de morro en l'esmolada pica
i recula afrontada... Però torna,
i abaixa el cap a l'aigua, i beu calmosa.
Beu poc, sens gaire set. Després aixeca
al cel, enorme, l'embanyada testa
amb un gran gesto tràgic; parpelleja
damunt les mortes nines, i se'n torna
orfe de llum sota el sol que crema,
vacil·lant pels camins inoblidables,
brandant llànguidament la llarga cua.

Anònim 2 de febrer ha dit...

Preciós i terrible, KidNova.

KidNova ha dit...

Preciosa la poesia de Joan Maragall, però terrible la metàfora.

Anònim ha dit...

"Érem tres, jups, al foc de les veremes,
amb mar als ulls i vinassa a les mans,
quan fuma el rec a la sal de les selves
i un plor d'infant espurneja al serrat.

Érem dos, drets, al rec de les estrelles,
el cor sagnós, sense fona ni dards,
quan crema l'erm i sangloten les brees
als clots latents a les feixes dels fars.

Era jo sol, ombrós entre ombres velles
figuratiu d'una altra ombra a l'escar
on amarina, entre xarxes esteses,
el son de tots en febrejants foscants.

Érem ningú, fullats per les tenbres
quan plou la por en els pètals dels aigualls
i l'altre, el pur, llibert d'arjau i veles
salpa, vident, cap al clarós Instant."

Estar clar que: érem tres, érem dos, era jo sol, erem nungú. El que hem de procurar és de no acabar sent ningú

Òscar Àvila

Anònim ha dit...

quant es fan referencia el mes normal es posar el seu autor ,kidnova ho dius despres

oscar--M.D. Laffitte

Grup de CiU ha dit...

Andreu, anem a respondre el teu escrit: CIU d’Alforja, on vas?
En primer lloc hem d’aclarir que nosaltres també volem el millor pel nostre poble i que no estem en contra de les obres en sí, sinó que el que volem és que es facin bé.
Aquesta denúncia no és cap venjança personal contra el regidor d’urbanisme, simplement ha estat feta perquè en el seu moment no s’ha complert amb la normativa vigent sobre urbanisme a Alforja, quan l’equip de govern municipal hauria d’ésser el primer ha tenir-ho en compte.
Tu dius que els grans projectes s’han d’intentar consensuar, molt bé, però fins ara en tot el que portem de legislatura no s’ha fet cap gest en aquest sentit per part de l’equip de govern, tret de la celebració festiva dels 850 anys de la fundació d’Alforja.
De les obres de millora de la Casa de la Vila, ens assabentàrem el mateix dia que es presentaren els projectes al Ple per la seva aprovació i per no posar pals a les rodes i confiant que estaria tot correcte vàrem donar la nostra conformitat.
En aquests moments hi ha en tràmit altres projectes importants d’aprovació, com és la tramitació del POUM, i al nostre Grup no ens han deixat participar en res per poder “consensuar“, a hores d’ara, encara no sabem les respostes a les al•legacions que es van presentar, ni com es vol deixar el nostre poble de cara al futur.
L’equip de govern és el que ha d’ésser generós buscant el consens i fins ara ha brillat per la seva absència.
En quan a les pròximes obres que dius que voleu fer, posar un ascensor a la Casa de Cultura, nosaltres també hi estem completament a favor i si acceptes un consell, primer requalifiqueu l’espai del carrer on ha d’anar la instal•lació de l’ascensor i si des del principi feu les coses ben fetes, no ha de passar res, el que no pot ser és anar amb aires de prepotència i pensar-se que perquè s’ostenta un càrrec públic es pot fer el que dóna la gana.
En quan a tu particularment, considerem que tens un concepte equivocat de les coses, perquè si confons fer política bruta i rastrera en voler que l’autoritat assumeixi la llei tal com és, no és anar pel camí encertat.
Grup Municipal de CIU d’Alforja

andreu ha dit...

Grup de CiU d’Alforja;

Anem a pams.

Que vosaltres voleu lo millor pel poble n’estic segur, de fet no crec que hi hagi ningú que no vulgui lo millor pel poble, altre cosa és si les teves accions son les millors pel poble o no. I segueixo creien que una denuncia a una obra ja acabada i aprovada també pel vostre grup no sigui lo millor pel poble.

Que s’hagin fet les coses bé o malament no soc jo ni vosaltres qui ho ha de decidir, ja ho farà qui li correspongui i les conseqüències son les que son,.. l’ascensor sense poder col•locar,...

Que el fet de posar aquesta denuncia no és una venjança contra el regidor d’urbanisme, si m’ho dieu vosaltres doncs m’ho crec. Confirmeu així que la denuncia és la vostra manera de fer oposició.

Que els grans projectes s’han d’intentar consensuar ho dic i ho mantinc, sé que el vostre grup ha fet esforços per no torpedejar els projectes que l’equip de govern ha anat presentant, sobre tot a la primera part de la legislatura també és cert que des de la segona meitat de legislatura la vostra tasca d’oposició ha sigut més activa, llàstima que amb aquesta denuncia s’hagi convertit amb política petita, bruta i rastrera.

Que el projecte de les obres de millora de la Casa consistorial es vareu assabentar el mateix dia no cola, jo mateix vaig ser testimoni de com consultàveu i us explicaven el projecte a una sala de l’ajuntament uns dies abans. El vostre grup te accés a tota la documentació dels plens uns dies abans,.. admeto que seria millor tenir-la molts més dies abans,... però dir que va se el mateix dia es faltar a la veritat.
En quant a la tramitació del POUM no sé si és veritat que no us deixen participar en res ja que jo personalment no participo d’aquesta tasca però si ho dieu vosaltres jo m’ho crec i penso que teniu raó. En tot cas s’aprovi o no hi haurà un plac per presentar al•legacions i és farà públic a tothom que ho vulgui consultar per que això si que ho exigeix la llei.

Que pel nou projecte de posar un ascensor a la Casa de Cultura no s’ajusta a la legalitat per que l’espai on ha d’anar la caixa de l’ascensor no està requalificat és com a mínim agosarat tenint en compte que l’espai on va està qualificat a hores d’ara com a “equipaments”. Sempre podeu posar un altre denuncia o amenaçar com fan als programes escombraries de la televisió de “ te va a caer una querella....”, per cert això si que son aires de prepotència. l’Ajuntament no fa lo que li dona la gana, això potser va ser en un altre temps i un altre consistori, com bé sabeu, l’ajuntament no pot fer cap obra sense un projecte signat per arquitectes en aquest cas de la Diputació que son qui vetllen per la legalitat del mateix i és així com es fa i sense que s’aprovi per ple.

Que considereu que jo tinc un concepte equivocat de les coses és ben legítim com ho és que sigui jo qui consideri que sou vosaltres qui us equivoqueu. Teniu tot el dret del món a posar denuncies si considereu que s’han de posar i jo tinc tot el dret del món a pensar que fer política a base de denuncies es un greu error. Que perjudica a una part important del poble, sobretot als que tenen problemes de mobilitat. Que es faci justícia doncs.

Cordialment, Andreu.

Anònim ha dit...

RESPOSTA A L’ANDREU

Andreu, abans de fer afirmacions tan categòriques, hauries de procurar d’assabentar-te millor del tema.
A l’acta de Ple Extraordinari Municipal del 21 de gener de 2009, queda dit el següent:
“ ...La regidora Marta Jassans comenta que, entenem la premura amb la que s’han hagut de presentar els projectes per tal de beneficiar-nos del Fons d’Inversió Local, donat que son projectes que ja tenien la memòria valorada i que nosaltres també portàvem en el nostre programa. Entenem la necessitat d’arranjament dels dos edificis, no obstant manifestem el nostre descontent en la manca d’informació al nostre Regidor que forma part de la Comissió d’Urbanisme.
El Sr. Alcalde especifica que els projectes s’han hagut de redactar de nou, ja que hi ha considerables modificacions vers els anteriors projectes.
No obstant la regidora Marta Jassans, com a portaveu del Grup de CIU manifesta el desacord amb la manera d’informar-nos, pensem que podíeu haver informat als regidors de CIU sobre els projectes que s’estaven elaborant.
El Sr. Alcalde contesta que els projectes visats havien arribat aquell mateix dia i els avantprojectes la setmana passada...”
Al Ple Extraordinari Municipal del 3 de setembre de 2009, torna a passar quelcom semblant, en l’ordre del dia oficial hi havia quatre punts i haguérem d’ incorporar dos punts sobrevinguts amb caràcter d’urgència: (1) Modificació Projecte d’Obres de l’Ajuntament i (2) Suplement de crèdit per les obres de l’Ajuntament ( cost addicional de 20.000 euros ). Si eren dos assumptes sobrevinguts amb urgència, perquè s’acabava el termini per la seva presentació, com pots suposar no eren a la carpeta amb la documentació oficial del Ple dos dies abans com mana la llei, no obstant tornem a repetir, per no posar pals a les rodes i confiant que ho faríeu be vàrem aprovar-los.
Si al final posàrem la denúncia és perquè no féreu les coses com cal.
Creiem que amb aquesta explicació queda clara la nostra postura.
Grup Municipal de CIU.

andreu ha dit...

Pels amics de CiU;

Podriem discutir fins a l'eternitat si al Ple hi havia punts sobrevinguts o si vàreu tindre temps de consultar el projectes.
els fets son;

1è,.. que vàreu votar a favor

2on,..que heu acabat posant indirectament una denuncia als arquitectes de la Diputació (que en son els responsables) en un projecte aprovat per vosaltres mateixos.

3è,.. Que heu paralitzat una obra que la gent amb problemes de mobilitat estava esperant i que no se sap si arribaran a poder gaudir.

El fet de posar una denuncia no us dona la raó, la raó si la teniu la donarà Urbanisme i si us la dona, jo seré el primer d'acceptar-ho, però al mateix temps em ratifico que fer politica a base de denuncies es una manera de fer politica petita, bruta i rastrera que només perjudica a la gent d'Alforja.

Amb aquesta explicació queda clara la meva de postura.

Tingueu salut.

Anònim ha dit...

ara a la façana de l'ajuntament, aguaiten per sobre el balcó un parell d'unitats exteriors d'aire acondicionat.... Alforja muda't!!! i com no l'Ajuntament a donar exemple....