17 de desembre del 2008

UN MAL DIA ...

Ahir no va ser un bon dia pel pais




Catalunya va perdre tres batalles simbóliques, en primer lloc el Tribunal de la Rota que jutja les coses de l'esglesia va sentenciar que les obres
d'art de La franja pertanyen a la nova dióseci de Barbastre i s'hauran de retornar.


En segon lloc un altre tribunal, en aquest cas de Paris va donar la raó a la Federación Española de Rugby i no deixa que la Federació Catalana sigui membre de ple dret de la Federació internacional, tot aixó amparant-se en una llei franquista del 1941.


En tercer lloc la carta d'un senyor anomenat Opazo membre de UPyD de Rosa Diez i en nom de la pluralitat i l'educació ha demanant que Swiss Airways tregués el missatge de cortesia en català en alguns del vols de la companyia. Segons l'Opazo aquest el català és un dialecte regional de segon ordre parlat per només unes 700.000 persones. Carta desautoritzada pel mateix partit de Rosa Diez, tot i així els suïssos l'hi han fet cas i ha guanyat l'Opazo.
Sembla ser que a Madrid els "mundo i le COPE'S" va fer seva la carta i han inundat de missives a la companyia aeria, aquests espantats per l'operació i algún connat de boicot han decidit consultar al'emabixada espanyola, (ja hem begut oli).

On era el nostre govern mentres passava aixó?,.. al Japo, sembla.

12 comentaris:

MARTELL DE REUS ha dit...

Després de tantes, repetides i reiterades donades pel c...(piiip), no em sé avenir que encara hi hagi catalans que es puguin sentir españols!!!

Anònim ha dit...

T’has deixat d’afegir que el vostre soci de govern votarà a favor del pressupostos pel any 2009
psc(renegats) = psoe la mateixa púrria.

Amelia ha dit...

Disculpa, Andreu, pero la frase "Sembla ser que a Madrid els "món i le COPE'S" puede, si es que mi aún deficiente catalán no me engaña, prestarse a errores de interpretación.

Podría darse el caso de que alguien poco informado entendiera que la COPE y El Mundo son medios madrileños cuando no lo son. Su ámbito es bastante más grande, aunque tengan sede física en Madrid.
Por supuesto, no representan a Madrid ni son los más seguidos aquí, aunque es verdad que mucha (demasiada, por desgracia) gente los sigue, aquí y en otras partes.
Tampoco puede decirse que sean la voz del gobierno central. Más bien lo son de la oposición, así que tampoco en este sentido lo de Madrid viene muy a cuento.

Aunque de rebote, puede ser oportuno recordar que, cuando uno escribe "Madrid" puede hablar de cosas diferentes y a veces (muchas veces) opuestas:

-La Comunidad, que, por cierto, es deficitaria. Al igual que Catalunya, damos mucho más de lo que recibimos.
-La ciudad, endeudada hasta las trancas gracias a las obras faraónicas de Gallardón. Esta deuda no va a venir el Gobierno a quitárnosla, como oí decir una vez a un compatriota vuestro bastante equivocado. La pagamos nosotros mediante subidas a lo bestia de los impuestos municipales.
-La capital del Estado, que ESTÁ en Madrid, lo cual es una cosa muy diferente a SER Madrid. Hasta la fecha, que yo sepa, nadie nos ha preguntado si queríamos ser capital de nada. No discuto que muchos madrileños, si les preguntaran, igual quisieran sequir siendo capitalinos; pero preguntarnos, lo que viene siendo preguntarnos, todavía no lo ha hecho nadie.

Excuso decir que cualquier persona de bien, sea madrileña o sea zulú, tiene que lamentar que la carta de un gilipollas afiliado a un partido de gilipollas, haya llevado a una compañía supuestamente seria a insultar a una nación entera. Swiss Air debería haber contrastado la información del susodicho gilipollas antes de tomar ninguna decisión.
No obstante, tampoco es del todo cierto que el Gobierno catalán, sobre este tema, ande en Japón:
" El primero en reaccionar, en nombre del Gobierno Tripartito, ha sido el secretario de Política Lingüística de la Generalitat de Cataluña, Bernat Joan quien se ha dirigido a la compañía suiza para recordarles “la normativa lingüística vigente en Cataluña” e invitarles a que “retomen las comunicaciones en catalán en todos sus vuelos”. Asimismo, Joan asegura haber recibido la queja de varios colectivos catalanes pidiéndole que se restablezca la comunicación en catalán en Swiss Air."
(Alex Baiget en Cotizalia)

I ja està. A qui hagin arribat fins al final d'aquest rotlle, moltes gràcies per la seva atenció.

andreu ha dit...

amiga Sinforosa.

Tens tota la raó amb el teu comentari de com anomeno Madrid referint-me als medis espanyolistes Mundo i COPE. Sé que a Madrid hi ha de tot, republicans, monárquics, gent que creu en la plurinacionalitat d'Espanya i com no, espanyolistes, fatxes i molts funcionaris.

Normalment quant parlo d'Espanya, del seu govern sempre escric Madrid, com si parlo del govern francés escric Paris. Però aquesta vegada no parlava d'Espanya i el seu govern si no de algúns medis espanyolistes, vet aquí el meu error i per aixó et demano disculpes.


Per altre banda, mentre passava tot aixó, el president i el vicepresident eren de viatge al Japó i es veritat que bernat Joan ha reaccionat per lo de Swiss Airways, però ho ha fet quant la noticia ha saltat als medis de Catalunya.

Salut i gràcies per llegir-me

Amelia ha dit...

Gràcies a tu.
Es segur que a Alforja també hi ha de tot.

Salut i republica.

Anònim ha dit...

Mmm, però algú ho ha denunciat a cap Síndic de greuges, més enllà d'exclamar-nos tots als blogs i als diaris? No sóc usuària de Swiss Air, però jo no els reservaria cap vol si em fos possible optar per una altra combinació, i els explicaria el motiu per carta, també.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb lo del rugby, però el que no entenc és per què les obres d'art de la Franja han de ser a Lleida (més enllà dels arguments de la sentència del cas). Haurien de ser a la Franja, oi? Si a tu et foten el tros de muralla que queda a Alforja i se l'enduen a Tarragona, què els diries?

Una altra cosa és que vagin a Barbastre town i no allà on eren.

Unknown ha dit...

Bon Nadal!

andreu ha dit...

mina, veuràs;

La dioseci de LLeida abarcava també diferents pobles de la Franja i a Lleida hi ha un museu amb les obres d'art de diferents esglesies, tantr de Lleida com de la Franja.

El Vatica va crear ja fa alguns anys una nova dióseci , la de Barbastre i els pobles de la Franja van passar a formar part d'ella. Després la dioseci de Barbastre va reclamar les obres d'art del museu de lleida i el tribunal de la Rota ha sentenciat a favor de Barbastre.

Cal dir que el bisbe de Lleida ha decidit no recòrrer la sentència i les obres seran "tornades" a Barbastre.

Com pots veure no es tracta de cap espoli si no d'un contenciós entre bisbes.

salut.

ALP2500 ha dit...

molt bon nadal Andreu i potser si tenim sort i els Tió ens caga un bon estatut i de pas ens separa una miqueta d'aquesta tirania anomenada aspanya
i que l'any 2009 sigui millor que el passat

lo llaguter ha dit...

Si no sabessis quin amor sóc jo
i si jo no sabés l'amor que ets tu,
és que hauriem perdut la nostra estrella. (Joan Margarit)

Bon Nadal!!!

lo llaguter

mireia ha dit...

Bones festes i a veure si el 2009 ens porta més alegries que el 2008!!!