27 de novembre del 2008

PER IMPERATIU LEGAL...

Ahir dimecres vaig pendre possesió de l'acta de Regidor a l'Ajuntament d'Alforja.
Aixó que sembla tant senzill, creieu-me que no ho va ser gens de senzill. Tot i que s'em va permetre començar a treballar i ja fa alguns dies que hi estic posat el procediment legal per que s'em nomenés va ser de la següent manera:
Enviar a la Junta Electoral Central la sol·licitut junt amb les renùncies dels altres tres membres de la llista perquè m'enviessin les credencials. Com que la sol·licitut es va redactar en català va ser retornada argumentant que fora de la "comunidat autónoma de Cataluña" el català no és oficial, au, fes-ne una en castellà i tornem-hi. Finalment va arribar la fotuda credencial, ja es podía convocar el plé extraordinari per fer el nomenament.
Ahir al plé la cosa va anar de la següent manera: l'Alcalde en va formular la següent pregunta;
"Jureu o prometeu, per la vostra consciència i honor, complir fidelment les obligacions del càrrec de Regidor de l'Ajuntament d'Alforja amb lleialtat al Rei, i complir i fer complir les lleis d'acord amb la Constitució,i l’estatut de Catalunya com a norma fonamental de Catalunya?".
La meva resposta va ser:
"Per imperatiu legal ho prometo i sense renunciar als valors republicans prometo defensar els interessos d'Alforja i la seva gent així com treballar democraticament per l'independència de Catalunya"
Tot seguit l'Alcalde m'havia de donar l'insignia del consistori però ves per on, se l'havia deixat a dalt al despatx, després de l'acte me la va entregar, ens vam fer unes fotos i apa, ja sóc regidor.

25 de novembre del 2008

QUINA CREU !!!


Un jutje de Valladolid ha obligat a retirar els crucifixos d'un col·legi públic per cosnsiderar-lo inconstitucional (noticia). Després de 30 anys de constitució a la que ara votaria en contra, ja que fa 30 anys no podia votar, ja que no comparteixo lo esencial, però esclar té coses que semblen bones com lo de l'estat aconfessional per exemple. Va ser una mala noticia per els catolics ja que han d'assumir la legalitat amb la pérdua de cuota d' influència que aixó representa.

Però si lo de complir la llei va ser una mala noticia lo d'avui és un mal dia, el president de la conferència episcopal el cardenal Rocco, perdò vull dir Rouco el Rocco es d'una altre conferència, ha demanat oblidar Franco per no crear mal rotllo i evitar "confrontacions violentes" (noticia).

Aquest "pájaru" no el va oblidar quant l'any passat o l'altre à fer beatificar més de 400 religiosos morts durant la Guerra. Potser hauríem d'oblidar a Deu per no arrivar a confrontacions violentes.

17 de novembre del 2008

HOMENATGES, RECONEIXAMENTS I FILLS IL·LUSTRES


Aquest passat diumenge vaig assistir al reconeixament que es va fer al cementiri en record del trentè anniversari de la mort del Josep Fusté.

El Fusté va ser un bon home, jo vaig tenir la sort de coneixer-lo i d'anar amb ell d'excursió per aquestes muntanyes, tot i que jo era encara un nen, tenía 14 anys quant va desapareixer, ( mai més ben dit), en tinc un molt bon record. L'enrenou que va provocar la seva desaparició i la que es va organitzar per buscar-lo tot i que no el van trobar. No va ser fins cinc mesos després que un soldat va trobar el seu cadàver a la devesa d'Arbolí.

El Fusté va ser anomenat Fill Il·lustre de la Vila aquest setembre passat i deu ser el fill il·lustre mes homenetjat dels últims temps.

Fa cinc anys vaig assistir al 25è anniversari de la seva mort, una projecció d'un video on una colla llegien escrits seus a la Devesa d'Arbolí, la mateixa colla que es mirava el video. Enguany al 50è anniversari de l'Escola també es va convertir en un homenatge al Fusté, Per Sant Miquel el plé extraordinari de l'Ajuntament per nomenar-lo fill il·lustre un altre homenatge amb l'assistència de la colla de sempre i aquest diumenge al acte de record altre cop la mateixa colla.

Vaig assistir al acte del cementiri com a Regidor de l'ajuntament i he de reconeixer que va estar força bé i va ser molt emotiu. Tot i que la colla era la mateixa aquesta vegada s'hi va afegir la Coral Floc que va interpretar la Vall del Riu Vermell, feia un dia clar amb un vent molt suau de seré que deixava clar que la tardor a Alforja de vegades es una bendició. Es van llegir un parell de escrits del homenetjat i es van explicar alguna anécdota del personatge, també es va fer resaltar la coincidència de la data del seu enterrament amb el cantant Belga Jacques Brel i va sonar "Ler plat pays", el só de la canço, la llum de tardor i el vent suau a la cara van anar estovant els sentiments dels presents, algú deixava caure un llágrima tot plegat força emotiu, per acabar la coral va interpretar l'himne nacional de Catalunya,.. va ser llavors quanta un servidor se li va posar la pell de gallina, ja ho deia al començament, un acte força emotiu.


8 de novembre del 2008

MÉS FEINA ENCARA !!



És public i notori que jo vaig formar part de la llista electortal d'ERC a les eleccions municipals del passat maig de l'any passat i no ens va anar gaire malament tenint en compte que ens presentavem per primera vegada vàrem treure tres regidors. Jo anava el setè de la llista pensant que en cap cas formaría part del consistori com a regidor però la inesperada dimissió del cap de llista i les renúncies dels tres següents membres de la llista han fet que en un proper plé prengui possessió de l'acta de Regidor per l'Ajuntament d'Alforja. Les regidories de les que m'hen faré càrrec son;.Hisenda, Cultura, Esports i Joventut.
Les meves passions son el meu poble, el meu pais, la fotografia,el jazz, les motos i la política, nomès cal regirar les entrades d'aquest bloc per donar-se'n compte. Tot i que m'agrada molt la política, la meva primera incursió real a la política serà aquesta experiència a la Regidoria de l'Ajuntament. Més d'una vegada he escoltat dir als politics professionals que la politica muinicipal és la més propera a la ciutadanía i jo puc afegir que si el municipi és un municipi petit com Alforja la cosa es complica més, has de decidir en coses que afecten a amics, parents i sempre a coneguts i saludats a més a més has de "barallar-te" amb la burocràcia i les coses es fan insoportablement lentes, molt lentes.

Tot i així els primers contactes amb la gent amb la que he de tractar i el dia a dia han fet que,.. i perdoneu l'expresió,... m'exciti amb l'idea de poder millorar algunes coses del poble i pugui posar a prova les meves capacitats per aclarir, posar pau, negociar, dialogar, etc...

No sóc tant ingenu com per pensar que tot seran flors i violes i segurament fallaré en alguna cosa o altre, les crítiques que de ben segur rebré,... de fet ja han començat a criticar-me tot i que encara no he començat,...formen part del joc, no se si quant tot aixó s'acabi el balanç serà positiu o negatiu, però jo sempre podré dir alló de; " jo ho vaig intentar".

3 de novembre del 2008

SE M'HA GIRAT FEINA!!


Potser aquest titol portarà a algunes a confusions.

Resulta que després de 6 mesos de estar sense feina, torno a treballar. Fa un parell de setmanes que he tornat a treballar i esclar, no tinc tot el temps que voldria per escriure entrades tant sovint com ho feia abans. No deixo el bloc, només passa que no escriuré tant sovint com abans.