29 d’octubre del 2008

COTXES OFICIALS, POPULISME I PAÏSOS DE SEGONA


Ja fa uns dies que els diaris, las ràdios i fins i tot les televisions en venen plens de la polémica geenerada pels extres del cotxe oficial del Molt Honorable President del Parlament de Catalunya Ernest Benach.

La polémica va sorgir arrant d'un article al diari ABC conegut pel ser totalment imparcial amb,..bé ara no se m'acut rés, però de ben segur que en alguna cosa ho deu ser,.... L'Article venia a dir que el president s'havia tunejat el cotxe oficial amb un escriptori, un reposapeus i una televisió tot per un import de 20.000 euros, encara que després només van ser 9000.

La cosa de la polémica no acavaba d'arrancar fins que el Conseller Saura va dir en un programa de ràdio que ho trovaba ofensiu en temps de crisi,... mostra de populisme ofensiu si recordem que es va gastar una millonada en adecuar la consellería i decorarla amb estil Feng Shui,... tenint en compte que el Conseller Saura pertany al mateix govern que pertany el partit den Benach. Es podria dir alló de que amb amics així no calen enemics.

La presió sobre el President Benach s'anava fent forta, La Vanguardia publicava un article exigint explicacions al President Benach, les tertulies de les ràdios n'anaven plenes i al cap de quatre dies el President Benach va convocar una roda de premsa per donar explicacions.


Benach va explicar lo mateix que deia en el seu bloc, que feia un any s'havia acordat a la mesa del Parlament,...on per cert hi ha membres de tots el partits,... renovar la flota de cotxes oficials del Parlament mitjançant el sistema de Leasing i que aixó havia estuviat als presupostos 80.000 euros i que els extres que s'havia fet posar al cotxe eren amb l'intenció de convertir el cotxe en una mena de oficina mòbil ja que ell passava moltes hores al cotxe, va demanar perdó a qui s'hagues pogut ofendre i va anunciar que havia fet retirar els extres.

Conec personalment al President Benach i estic segur que l'Ernest es un tio honest i que segurament no sabía l'import dels extres però no estic d'acord en que tregues els extres i demanés perdó. Els Presidents dels parlaments d'Espanya, França o d'on sigui segur que van amb cotxes similars i equipats per poguer-hi fer feina, però aixó ningú ho critica ja que es ben normal, però ai Senyor! si parlem de Catalunya llavors si que ho podem criticar com si Catalunya fos un pais de fireta on només hi van els parlamentaris a escalfar les cadires i a viure del "cuentu", doncs no! jo vull que la segona autoritat del meu pais tingui un tracte digne i ens representi igual que el francés o l'alemany. Amic Ernest, has caigut en el seu joc. Catalunya no es un pais de segona.

25 d’octubre del 2008

LA VAL D'ARAN


Quant en alguna ocasió he discutit amb algú de fora de Catalunya sobre l'identitat cutural del nostre pais algúns dels arguments que m'han tret ha sigut que si alguna part de Catalunya volgués l'autonomía naltros no la donariem mai. La meva resposta sempre ha sigut que aixó ja existeix en el cas de la Val D'Aran una comarca al l'extrem nord del Principat i culturalment a l'extrem sud d'Occitània on la Generalitat reconeix la sevallengua propia l'aranès i amb el Conselh Generau d'Aran que és la principal institució de govern de la vall amb el seu sindic (president) i amb una quinzena de competències assumides.





Ara la conselleria de Governació de la Generalitat està el·laborant la nova llei de Vegueries i el sindic del Conselh està reclamant que la val D'Aran no s'inclogui en cap Veguería i se li don-hi identitat propia dintre de Catalunya tal com Catalunya la reclama al estat espanyol.


Un creu que tenen raó, que s'ho mereixen, que han d'estar dintre de catalunya però contents, no a la força,.. us sona?

DEU, PATRIA I BARÇA


Al Marroc la cosa está fotuda en quant a llibertat d'expresió. Al jove de 18 anys Yassin Belassal l'han comdemnat a 18 mesos de presó per escriure el lema oficial del Marroc, "Deu, Patria i Rei" però substituin al rei pel Barça. (veure noticia). No vull ni pensar que hagues passat si se li acut vremar una foto del Rei tal com van fer joves catalans aquest passat estiu. Ara només li queda demanar clemència al Rei marroquí i que la societat civil presioni per que sigui absolt. També estaría bé que el Barçá fes un comunicat en aquest sentit.

21 d’octubre del 2008

TREBALL EN EQUIP

Avui he trobat aixó,... m'ha fet somriure i es que de vegades un es posa tendre...


16 d’octubre del 2008

QUE CANSAT ES SER CATALÀ !!

Ahir va fer 68 anys de l'afusellament del President Companys per part de l'exercit franquista.
Van ser molts llocs, ciutats, pobles, poblets i particulars els que li van retre homenatge. Sense anar més lluny al carrer Sant Joan de Reus a una de les cases de la ruta modernista hi havia una enorme senyera amb un crespol negre que dit d'altre banda lluïa mentre els atrefagats reusencs mostraban una total indiferència.


Va ser ahir a la tarda que passant per la Plaça del Mercadal vaig veure l'homenatge que un grup d'Alforgencs habien fet al President mártir. Em vaig quedar uns segons aturat devant la foto quant per la porta del costat va sortir una veïna británica que em va mirar com dient, "que fot aquest aquí?". Com sol dir un amic meu,.. " Que pesat es ser català, sempre explican-te, sempre justifican-te".

15 d’octubre del 2008

HOMENATGE AL PRESIDENT COMPANYS


Fa uns dies em quiexava en un post que els regidors d'ERC de l'ajuntament no habien tingut cap iniciativa de reivindicació nacional en aquesta legislatura.

Avui només puc felicitar-los per l'iniciativa de proposar en Junta de Govern que el consistori hagi col·locat les banderes a mitja asta en reocrd de l'assassinat del nostre President LLuis Companys afusellat pels franquistes tal dia com avui del 1940.

11 d’octubre del 2008

AVENÇOS EN PUBLICITAT DIRECTE

Després del botiguer sincer que anunciava el seu viatge, i de l'artesà que amb una frase es capaç d'explicar el seu novedos métode de treball, arriva el paradista de mercadillu que no es talla al anunciar el seu proveedor.


També hem de destacar l'avenç en questió d'avisos i recomanacions.

Directe i clar,.. com ha de ser.

9 d’octubre del 2008

ELS HOMES PODEM FER DUES COSES A L'HORA?

Sempre he sentit dir que els homes no podem fer dues coses a l'hora, de fet jo crec que és veritat, al menys en el meu cas. Per sort jo no sóc l'únic al que li passa aixó si no, mireu el pobre noi recullpilotes, que no pot estar per la feina.


Però un pensarà que la distracció es deu a l'edad del noi, doncs no, si no mireu el mític Humpery Bogart on mira mentre lia una cigarreta.



o aquesta colla que extenen una lona a Wimbledon, lo extrany es que la lona quedés ben posada.

I es que el mon està plé de paranys,...

8 d’octubre del 2008

FOTOS D'ALÇADA


Segur que tots hem vist aquesta fotografia en algún lloc, és la foto més famosa
Lunch atop a Skyscraper” d'en Charles Ebbets que pertany a una serie que va fer mentre es construia el Rockefeler Center de Nova York. Va ser feta el 29 de setembre de l'any 1932


Hi ha dues versions de perquè es van fer aquestes fotos, segons algúns Ebberts va fer el reportatge per denunciar les condicions en que els treballadors feien la seva feina, altres diuen que Ebberts era el director de fotografía del Rockeferler Center i va fer la serie de fotos per documentar la construcció del edifici.




Els temps afortunadament a la construcció han millorat molt, ara segurament els hi farien posar una ermilla reflectant i un casc.